Chris van den Berg - About - Profielfoto

About Me

 

Mijn naam is Chris van den Berg, 31 jaar jong en ik ben een Interaction & Visual Designer uit Den Haag. Mijn passie ligt bij het ontwerpen van interactieve media. Sinds 2008 werk ik voor Mindbus, een full service internet bureau met een focus op e-commerce voor gevestigde bedrijven. Het kantoor is gelegen aan de grachten in het centrum van Leiden.

 

Mijn CV  |  LinkedIn  |  Contact gegevens

Vaardigheden

 

Uitgebreide kennis met Adobe Creative Cloud, Usability, User Experience, User Interface, Interaction en Visual Design.

Goede kennis met responsive design, E-Commerce, HTML & CSS, Search Engine Optimalisation, Google Analytics, online campagnes, scrum, Trello, MS Office en WordPress.

Kennis met art direction, account- en project management, bootstrap, php, javascript en video editing.

Vaardigheden / Skills - Chris van den Berg - skateboarding
Opleidingen - Willem de Kooning Academie

Opleidingen

 

2003 – 2007
Bachelor, Interaction & Visual Interface Design.
Communicatie & Multimedia Design,
Willem de Kooning Kunst Academie / Hogeschool Rotterdam.

2002
Oriëntatie cursus KABK Kunst Academie Den Haag.

2000 – 2002
Havo grafisch en creatief, Johan de Witt Mediacollege Den Haag.

Klanten

Voor o.a. de volgende klanten heb ik al iets mogen betekenen:
Boekhandel De Slegte logo
Warner Bros logo
Polare logo
20th Century Fox logo
Archimedes Medisch Centrum logo
Gelders Erfgoed logo

Werkervaring

2008 – heden
Interaction & Visual Designer bij Mindbus. In deze functie was ik verantwoordelijk voor het interactie en visuele proces van o.a. grote E-Commerce projecten voor bekende klanten als Polare, voorheen beter bekend als De Slegte (Twinkle top 100).

Daarnaast heb ik diverse design werkzaamheden verricht als lead designer en accountmanager voor 20th Century Fox en Warner Bros, één van de grootste internationale film productie- en distributie maatschappijen ter wereld. Hierbij ging het om het verzorgen van het onderhoud en de doorontwikkeling van de websites van 20th Century Fox in de Benelux. Als het ontwerp en de productie van o.a. microsites, e-mailings, banner- en social media campagnes voor diverse bekende films als: Ice Age, James Bond, Avatar, Inception, Harry Potter, X-men, Star Wars en populaire TV-series als: Family Guy, The Simpsons, Homeland, Spartacus, Prison Break, Bones en nog veel meer.

2012 – heden
Na de overname van het webbureau Ab-c media in 2012 ben ik als Interaction & Visual Designer betrokken geweest bij innovatieve projecten over cultureel erfgoed en educatie voor grote musea, archieven, monumenten en cultuurhistorische instellingen. Het project Reizen in de Tijd werd genomineerd voor beste Museum Educatie Prijs 2015.

2004 – heden
Naast mijn vaste baan bij Mindbus ben ik sinds het tweede jaar van mijn opleiding (2004) actief als freelance web designer. Hierbij verzorg ik zowel het design, de frontend als de gehele ontwikkeling van de meeste websites o.b.v. WordPress. Vooral veel websites op het gebied van medische zorg kwamen hier uit voort. De nieuwe responsive website voor Archimedes Medisch Centrum Den Haag is hier een mooi recent voorbeeld van.

Chris van den Berg - Portugal